Bio

Bridget and the Goldfish: een eclectisch en aanstekelijk geluid die de perfecte
balans houdt tussen folk, indie, jazz met een vleugje Franse chanson. 

Bridget is een fladderaar wiens tochten haar door heel Europa en Latijns-Amerika hebben geleid. De sporen daarvan draagt ze nog op haar vleugels, en neemt ze dan ook mee in haar muziek. Zo zingt ze graag in het Frans, Engels en Spaans over onder andere onbereikbare liefdes, maar ook over deze rare wereld waarin we leven. Haar liedjes, het ene moment gepassioneerd speels en het andere moment lichtvoetig maatschappijkritisch, nemen je mee op reis in haar kijk op de wereld.

Bridget van Zundert: gitaar en zang
Roeland Uijtdewilligen: percussie/drums
Rens van Dijk: contrabas en mandoline
Annamária Bomborová: achtergrondzang.

Bridget: un vadrouilleur charmant, dont ses tours du monde l’ont amenée partout en Europe et en Amérique Latine. Elle en porte d’ailleurs toujours des traces sur ses ailes, et les exprime ainsi dans sa musique. Elle aime chanter en français, anglais et espagnol sur l’amour inaccessible, mais aussi sur ce monde étrange et injuste dans lequel elle vit. Ses chansons, parfois ludiques et parfois critiques, vous invitent à venir découvrir son point de vue sur le monde. Elle est accompagnée par Roeland Uijtdewilligen sur percussion/batterie, Rens van Dijk à la contrabas et Annamária Bomborová qui fait des choeurs.

Bridget and the Goldfish zijn ontstaan in 2012, toen Bridget multi-instrumentalist David Cornelissen (mandoline, banjo en fluit) aantrof op één van zijn vele muzieksessies en er gelijk een hechte vriendschap ontstond. De school vissen heeft inmiddels veel verschillende bezettingen gekend. Zo ontmoetten ze Steph Byrne, die een ongekende vocale harmonie wist toe te voegen. Thom de Graaf heeft hen een tijd op contrabas begeleid, en in deze vorm namen ze in 2014 samen de EP 'Breaking Waves' op. Er volgden veel gezelligheid, optredens, biertjes, verhuizingen, reizen over de wereld en de formatie ging verder met Donald van der Goes op contrabas. Later voegde Roeland Uijtdewilligen zich bij hen op percussie/drums. Ze wonnen in de tussentijd ook nog de Prix de la Créativité van de Alliance Française Nederland op de Concours de la Chanson. Uiteindelijk maakten ze in deze bezetting in het voorjaar van 2017 live opnames 'Moon Recordings', waarvan deze track. Inmiddels is David weer zijn eigen weg op gezwommen en werkt Bridget samen met Roeland, Rens en Annamária aan nieuwe nummers en een nieuw geluid. Zwemmen ze langs bij u in de buurt? Mis ze dan vooral niet!