Bio

Bridget and the Goldfish: een eclectisch en aanstekelijk geluid die de perfecte balans 
houdt tussen folk, indie, jazz, country, met een vleugje Franse chanson. 

Bridget is een fladderaar wiens tochten haar door heel Europa en Latijns-Amerika hebben geleid. De sporen daarvan draagt ze nog op haar vleugels, en neemt ze dan ook mee in haar muziek. Zo zingt ze graag in het Frans, Engels en Spaans over onder andere onbereikbare liefdes, maar ook over de rare, onrechtvaardige wereld waarin we leven. Haar liedjes, soms speels en soms scherp kritisch, nemen je mee op reis in haar kijk op de wereld. Daarbij wordt ze begeleid door haar goede vriend David, die even verdwaald is in de liefde en de wereld als Bridget, maar gelukkig erg goed zijn weg weet op de mandoline, banjo en fluit.

Bridget: un vadrouilleur charmant, dont ses tours du monde l’ont amenée partout en Europe et en Amérique Latine. Elle en porte d’ailleurs toujours des traces sur ses ailes, et les exprime ainsi dans sa musique. Elle aime chanter en français, anglais et espagnol sur l’amour inaccessible, mais aussi sur ce monde étrange et injuste dans lequel elle vit. Ses chansons, parfois ludiques et parfois critiques, vous invitent à venir découvrir son point de vue sur le monde. Elle se laisse guider par son ami David, tout aussi perdu dans l’amour et dans le monde, mais qui connait heureusement le chemin sur sa mandoline, son banjo et sa flûte.

In de zomer van 2012 trof singer-songwriter Bridget van Zundert multi-instrumentalist David Cornelissen aan op één van zijn vele muzieksessies. Ze vonden elkaar ergens in het midden tussen folk en chanson en begonnen samen te musiceren, en een hechte vriendschap volgde al snel. De school vissen heeft inmiddels verschillende bezettingen gekend. Zo ontmoetten ze Steph Byrne, die een ongekende vocale harmonie wist toe te voegen. Thom de Graaf heeft hen een tijd op contrabas begeleid, en in deze vorm namen ze in 2014 samen de EP 'Breaking Waves' op. Er volgden veel gezelligheid, optredens, biertjes, verhuizingen, reizen over de wereld en de formatie ging verder met Donald van der Goes op contrabas. Later voegde Roeland Uijtdewilligen zich bij hen op percussie/drums. Ze wonnen in de tussentijd ook nog de Prix de la Créativité van de Alliance Française Nederland op de Concours de la Chanson. Uiteindelijk maakten ze in deze bezetting in het voorjaar van 2017 live opnames, waarvan deze track. Inmiddels werken Bridget, David en Roeland samen met Rens van Dijk op contrabas en Annamária Bomborová op achtergrondzang. Zwemmen ze langs bij u in de buurt? Mis ze dan vooral niet!